Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Appartementencomplex Woelige Baren aangepast

OUDE WETERING – Het bestemmingsplan voor het bouwproject De Woelige Baren – Meerkreuk ligt tot donderdag 7 september ter inzage in het gemeentehuis. Omwonenden die hierover opmerkingen willen maken, hebben dus nog enkele weken de tijd om dat te doen. Vorige week werd meer bekend over de bouwplannen in dit gebied.

Door Joep Derksen

Het braakliggende plangebied ligt in de bebouwde kom van Oude Wetering, aan de Meerkreuk. Ooit stond hier een kerk en een horecagelegenheid, maar deze zijn gesloopt. In de toekomst moeten hier 49 woningen gebouwd worden, zo is het plan van de ontwikkelaar. Naast 23 rijtjeshuizen moet er ook een appartementencomplex met 22 appartementen komen. En voor de mensen met een dikkere portemonnee komen er vier vrijstaande of twee 'twee-onder-één-kap' woningen.


Vorig jaar was er een inspraakavond en er zijn enkele wijzigingen gemaakt ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Er moet beter gekeken worden naar de (gevolgen voor de) ecologie, de riolering en drainage. Tijdens de bewonersavond was het voornaamste punt van discussie de hoogte van het nog te bouwen appartementencomplex. Naar aanleiding van de avond is het voorlopige ontwerp van het appartementencomplex gewijzigd; ,,door een verdieping terug te laten springen en het gebouw slanker te maken.''