Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 augustus 2017

Column

Uitje

Hebt u het al in uw agenda staan? Ik wel; zaterdag 9 september tussen 10:30 uur en 13:30 uur kunnen we met ons allen naar het gemeentehuis komen om daar even lekker te gaan speeddaten met de gemeenteraadsleden. De gemeente organiseert namelijk een heuse Open Dag. Dan worden alle geheimen onthuld: ,,Hoe het carillon werkt of wat het gemeentewapen van Kaag en Braassem is'', zo luidt een persbericht.

Ik kan nu al haast niet wachten, als ik lees wat er allemaal staat te gebeuren: ,,Loop mee langs de meest besproken ruimten en de meest spraakmakende attributen van de gemeente.'' Wat dan? Is dat de voorzittershamer of de koffieautomaat? We mogen volgens het persbericht met trouwambtenaren praten en moeten blijkbaar oppassen, dat we niet snel getrouwd worden met de persoon die naast ons staat. Nadat we het carillon mogen bewonderen, moeten we echter wel een selfie maken met de burgemeester in haar werkkamer, die daar speciaal voor naar het gemeentehuis is gekomen.

Wie wil, mag zelfs een vragenuurtje hebben met de burgermoeder. Volgens het persbericht mag u vragen stellen, als: ,,Waarom wil iemand eigenlijk burgemeester worden?” Maar volgens mij moet het ook kunnen om meer inhoudelijke vragen over de toekomst van Kaag en Braassem te stellen. Of natuurlijk over de situatie in uw straat. Maar wees gewaarschuwd: ,,De burgemeester stelt op haar beurt ook weer vragen aan u'', aldus het gemeentelijk bericht.


Persoonlijk kijk ik erg uit naar het speeddaten met raadsleden, waarde columnlezer. Alle gekozen politici zitten die dag in de raadszaal en de inwoners mogen aanschuiven bij een tafeltje. ,,Na drie minuten klinkt er een bel en schuift u door naar het volgende raadslid. In totaal hebt u in tien minuten dan toch maar mooi drie raadsleden gesproken.'' Voor de creatievelingen onder ons kunt u uw eigen verkiezingsposter met bijgaande verkiezingsbeloftes maken. Of een ideeënkaartje hangen in een boom. Tussendoor kunt u cultureel genieten van allerlei hapjes uit andere culturen, terwijl u de verschillende folders van de politieke partijen kunt doorbladeren. De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 komen er namelijk weer aan!