Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2017

Kabelaars zijn melkkoe

Nieuwkoop – Een betere controle van de kabelleidingbedrijven levert de gemeente een aardig zakcentje op. Tot 2013 mochten deze kabelaars zelf bepalen, wanneer ze een vergunning aanvroegen om de grond open te breken en daar aan het werk te gaan met de leidingen. Toen werden zo'n honderd vergunning afgegeven, maar bij controle bleek, dat 500 kleinschalige werkzaamheden niet gemeld werden.

Vorig jaar was het een totaal ander verhaal, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten. Met 143 afgegeven vergunningen en 841 officiële meldingen van klein geprogrammeerd werk. Het is het resultaat van het aanstellen van twee toezichthouders. Door de extra afgegeven vergunningen ontvangt de gemeente 275.000 euro; meer dan genoeg om de toezichthouders van te betalen. Een bijkomend voordeel is, dat de gemeentelijke ambtenaren de kabelaars ook in de gaten houdt, waar het gaat om het herstellen van de opgebroken wegen. ,,We kunnen nu afspraken
maken over tijdstip, duur en wijze van uitvoering. Zowel vooraf als tijdens de werkzaamheden zelf. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere kwaliteit van de openbare ruimte en minder overlast voor de

inwoners van Nieuwkoop'', staat in een gemeentelijk rapport. Omdat de tarieven voor de leges kostendekkend moeten zijn, gaan de tarieven mogelijk omlaag. Maar dat zal niet vóór 2018 zijn.