Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2017

Niet iedereen blij met recreatiewoningen

KAAG – Het college van burgemeester en wethouders staat toe, dat een recreatiewoning gebouwd wordt op zowel Hoekstuk 10A als Hoekstuk 12A. De recreatiewoning op 12A krijgt een oppervlakte van 50 vierkante meter. Op het terrein van 10A staat nu een tuinhuis; dat wordt vervangen voor een nieuwe recreatiewoning.

Door Joep Derksen

Niet iedereen is blij met deze ontwikkeling, zo bleek tijdens een bijeenkomst van de Algemene Ledenvergadering van de Belangenvereniging Hoekstuk Kaag. Omwonenden waren bang voor het verlies van uitzicht en vonden, dat de recreatiewoning van 50 m2 te groot wordt. Het splitsen van percelen kan bij de omwonenden ook de toets der kritiek niet doorstaan: dit leidt volgens hen er toe, dat het nog drukker wordt op het Hoekstuk.


Maar volgens een ambtelijk advies zal de bouw van een ,,verblijfsrecreatief onderkomen van maximaal 50 vierkante meter geen nadrukkelijke afbreuk doen aan het huidige groene karakter en natuurlijke inrichting van het perceel.'' Wel moeten er ,,enkele bomen en andere begroeiing gerooid worden om het verblijfsrecreatieve onderkomen te kunnen bouwen.'' De ambtenaren wijzen er op, dat de geplande recreatiewoning ,,qua massa beduidend kleiner is dan de overige recreatiewoningen op het Hoekstuk.'' De recreatiewoning op Hoekstuk 10A wordt maximaal 90 vierkante meter groot; op deze plek staat nu een tuinhuisje van circa 25 vierkante meter.