Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2017

Niets staat komst pannakooi nog in de weg

HOOGMADE – De initiatiefnemers voor de pannakooi krijgen naast de eerder toegezegde 25.000 euro nóg een gemeentelijke garantie van 4.735 euro. Dit bedrag was nog nodig om alle kosten voor de aanschaf en plaatsing van de pannakooi te kunnen betalen. Wel wordt er dit jaar nog een jeugdactie opgezet, om zoveel mogelijk van die 4.735 euro zelf binnen te halen. Mocht dat echter niet lukken, dan garandeert het college van burgemeester en wethouders, dat het restant door de gemeente aangevuld wordt.


De pannakooi komt in de vorm van een drainbeton speelveld op de plek, waar nu een traveldje aan de Van Alcmaerlaan ligt. Deze constructie moet minimaal dertig jaar mee kunnen, zonder dat er onderhoud aan gedaan wordt. Dat scheelt dus weer in de kosten. Via sponsoren hebben de initiatiefnemers nog een dikke 10.000 euro ingezameld. Hier moet dus nog een relatief klein bedrag aan worden toegevoegd. Wethouder Herman Haarman (D66) informeert over de extra uitgave van 4.735 euro: ,,De bedoeling is, dat de inwoners zelf het geld ophalen via een actie. Maar dit is het ontbrekende deel van alle kosten. Nu wij ons hier garant voor stellen, staat niets de komst van de pannakooi nog in de weg.