Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Bekrompen en koudwatervrees

KAAG EN BRAASSEM – Waar mag er in de toekomst alles gebeuren op het gebied van recreatie en op welke plekken moet het een tandje minder? En gaat de gemeente ook plekken aanwijzen, waar helemaal niets mag gebeuren en de natuur de ruimte krijgt? De politieke partijen moeten het de komende week eens worden over deze vraag. Afgelopen maandag kwamen ze er in ieder geval nog niet uit.


D66 ziet wel wat in het aanwijzen van plekken als natuurgebied, zoals de kades van de Wijde Aa en De Hemmen. Op de dijk bij de Drechtzone mag er van zijn partij ook niets gebeuren; een plan voor de bouw van recreatiewoningen van 36 m2 ziet hij niet zitten. Burgerraadslid Jan van der Geest (VVD) noemde dat 'bekrompen' en hij 'verbaasde zich over de koudwatervrees'. SVKB ziet liever, dat er geen vakantiehuisjes komen langs de Wijde Aa en de Drecht; dat kan volgens die partij beter 'langs de randen van de dorpen'. Toch lijkt er een meerderheid te zijn, om 'extensieve recreatie' toe te staan in de Drechtzone. De politieke partijen gaan de komende week bekijken of er gebieden kunnen worden aangewezen, waar intensieve recreatie, zoals vakantiewoningen, en extensieve (dus minder ingrijpende) recreatie als laarzenpaden worden toegestaan. Ook blijft er een kans, dat bepaalde natuurgebieden worden aangewezen, waar helemaal niets mag gebeuren.