Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Ondernemers willen geen bedrijventerrein op Veenderveld II

KAAG EN BRAASSEM – Barry Verdel en Marco van der Meer spraken maandag 18 september in bij de fractievoorzitters van de politieke partijen. Hierbij hielden ze een pleidooi om de bedrijven ruimte te geven om te kunnen ondernemen.

Door Joep Derksen

Ze stelden onder meer over de noodzaak van nieuwe bedrijventerreinen: ,,We zien dat deze in met name Roelofarendsveen goed gevuld zijn. We voorzien, dat er verschillende lokale ondernemers de komende jaren succesvol zullen blijven ontwikkelen. Wij hebben als ondernemers niet gevraagd om Veenderveld II. Sterker nog, wij zijn zeker niet overtuigd, dat dát de beste plek is om eventuele extra ruimte te creëren. Maar wij verwachten wel, dat er wellicht op korte termijn ruimte nodig is voor wellicht nog een paar fraaie beeldbepalende panden als zichtlocatie langs de snelweg A4.


Wel riepen de ondernemers de politici op, om het onderwerp 'Duurzaamheid' niet te koppelen aan de discussie over nieuwe bedrijventerreinen. Volgens Verdel en Van der Meer ,,investeren veel ondernemers reeds in duurzaamheid van hun onderneming. Veel ondernemers zijn bezig om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Er zijn heel veel bedrijven die al zonnepanelen op het dak hebben aangelegd. Bedrijvigheid en duurzaamheid kan heel goed samen.'' Verder werd er gepleit voor meer (vrachtwagen)parkeerplekken op bestaande bedrijventerreinen, goede ontsluitingswegen en een busverbinding tussen bedrijventerreinen en het winkelcentrum. Tot nu toe is er geen bedrijf, die er brood in ziet om zo'n busverbinding op te zetten.