Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Ook starterslening voor medioren

KAAG EN BRAASSEM – Binnenkort mogen ook inwoners tussen 30 en 45 jaar een starterslening aanvragen. Tot nog toe was zo'n lening voor de aanschaf van een huis slechts voorbehouden aan mensen tussen 18 en 30 jaar. Maar het college van burgemeester en wethouders stelt voor, dat ook oudere starters hier gebruik van kunnen maken.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek die een koper op grond van zijn financiële situatie kan afsluiten; het fungeert dus als een tweede hypotheek die de eerste hypotheek aanvult. Tot nu toe zijn er 17 personen die gebruik hebben gemaakt van deze lening. Het potje van 800.000 euro, dat de gemeenteraad hier enkele jaren geleden beschikbaar voor had gesteld, is nog niet leeg. Met het verhogen van de maximale leeftijd tot en met 45 jaar kunnen oudere starters geholpen worden, die op dit moment de beschikking hebben over een huurhuis, maar te weinig financiële middelen hebben voor de financiering van een koophuis.


Het gemeentebestuur verwacht, dat door de verruiming van de regels ook de belangstelling voor de starterslening zal toenemen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst; wie het eerst komt, maalt het eerst. Op dit moment is er nog 466.398 euro beschikbaar voor nieuwe startersleningen.