Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Pleidooi voor goedkopere woningen

KAAG EN BRAASSEM > Er moeten meer woningen gebouwd worden in de prijsklasse tussen 180.000 euro en 250.000 euro. Dit voorstel van PRO krijgt veel steun van de andere politieke partijen.

Het is een bekend verschijnsel in de regio; er worden volop dure huizen gebouwd en ook verschijnen er op veel locaties sociale woningen. Gemeenten leggen bouwers namelijk de verplichting op om een deel van de te bouwen woningen van die 'goedkope' categorie te laten zijn. Maar er is vrijwel geen aannemer, die huizen bouwt met een verkoopprijs van net boven de 200.000 euro; daar wordt te weinig winst op gemaakt. Het gevolg is, dat veel mensen nooit een eigen huis kunnen bezitten.


PRO-fractievoorzitter noemt hen 'de wal en schipgroep'. ,,Deze mensen verdienen teveel geld om in aanmerking te komen voor sociale huurwoningen, maar te weinig om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Daarom zou de gemeente in het woonbeleid de bouw van huizen tot zo'n 250.000 euro moeten stimuleren. Het voorstel werd goed ontvangen door de overige partijen. Raadslid Marcel Doze (CDA) stelde voor, dat er dan ook wat gedaan moet worden aan de bouw van meer huurwoningen, met een huurprijs tussen 700 euro en 900 euro. Want ook hieraan is een groot tekort. Volgende week bespreekt de politiek deze plannen voor de bouwstimulering van goedkopere huur- en koopwoningen.