Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2017

Prinses Beatrix heropent Googermolen

ROELOFARENDSVEEN – De Googermolen bestaat dit jaar 300 jaar en wordt op zaterdag 14 oktober geopend door HKH Prinses Beatrix. De molen heeft een aantal maanden stilgestaan vanwege groot onderhoud.


Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen. Zij komt speciaal naar Roelofarendsveen om de Googermolen te heropenen. De Googermolen is een van de grootste poldermolens in Nederland. De roeden, waar de wieken aan vast zitten, hebben een lengte van bijna 29 meter en de molenkap weegt 23 ton. De molen fungeert als hulpgemaal van het Hoogheemraadschap van Rijnland voor de Googerpolder en wordt ingezet bij extreme wateroverlast of als het gemaal niet werkt. Vrijwillige molenaars houden de Googermolen in bedrijf.