Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Bemiddelaar voor winkeliers koopcentra

Nieuwkoop – Een 'bemiddelaar met statuur' moet de gesprekken tussen de ondernemers en vastgoedeigenaren van het Regthuysplein en het Kennedyplein weer vlottrekken. Ook komt er een onderzoek naar het toekomstige koopgedrag van de consumenten in deze winkelgebieden. Wethouder Paul Platen (VVD) wil nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart de knoop doorhakken, of er één winkelcentrum in de kern Nieuwkoop moet overblijven.

Vorige maand werd een rapport gepresenteerd, dat adviseerde om alle economische bedrijvigheid te concentreren op het Regthuysplein. Dat was tegen het zere been van de winkeliers en vastgoedeigenaren op en rond het Kennedyplein. Zij zagen hun toekomst bedreigd worden. De emoties liepen soms hoog op. Platen vindt, dat het eerst tijd wordt, dat alle betrokkenen weer met elkaar rond de tafel gaan zitten.


Daarom wil hij een 'bemiddelaar met statuur' aanstellen; iemand die het vertrouwen heeft van de ondernemers en vastgoedeigenaren en als neutraal persoon wordt beschouwd. Deze bemiddelaar moet er voor zorgen, dat er een oplossing komt voor de detailhandel in Nieuwkoop. Die oplossing moet gesteund worden door de ondernemers en vastgoedeigenaren van beide winkelcentra. Het onderzoek naar het koopgedrag van de consumenten, kan een bijdrage leveren aan de oplossing, zo verwacht de wethouder.