Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

D66 wil actieve registratie donorschap

KAAG EN BRAASSEM – De politieke partij D66 dient maandag 30 oktober een voorstel in over het actief promoten van donorregistratie. Hiermee volgt de partij het initiatief van lijsttrekker Nick van Egmond, die daar een gepassioneerd voorstander van is.


Al op 11 februari 2016 had Van Egmond gevraagd, of inwoners voortaan actief geïnformeerd en gestimuleerd worden voor het donorschap. Daar heeft hij geen reactie op gekregen. Onlangs stelde Van Egmond een schriftelijke vraag over dit onderwerp, maar de reactie van het college was, dat er geen actieve beïnvloeding richting de inwoners komt over de donorregistratie. En dat zinde Van Egmond allerminst. Hij verwacht dat de Eerste Kamer een D66-voorstel aanneemt over de actieve donorregistratie. En Kaag en Braassem mag wat hem betreft daar best op vooruit lopen. ,,Gemeenten krijgen een belangrijke taak in het actief informeren en stimuleren. Ik heb nu een motie klaar liggen, om te vragen of het college dat gaat doen. Ik wil er geen politieke discussie over voeren. Laten we het nu al stimuleren, nog voordat de Eerste Kamer in januari hierover een beslissing neemt.''