Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Duurzaamheid mag niet teveel kosten

Nieuwkoop – ,,Wij vinden duurzaamheid heel belangrijk. Maar willen er niet al dat geld tegenaan smijten.'' Gemeenteraadslid Leo Visser (SBN) vindt, dat er ook op de portemonnee gelet moet worden, waar het gaat om de strijd voor het klimaat.


Hij kreeg een groot deel van de overige politieke partijen over zich heen. ,,Hoe langer je wacht, hoe goedkoper en efficiënter de duurzaamheidsmaatregelen worden. Maar die tijd hebben we niet,'' vond raadslid Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop). Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) wees op de smeltende poolkappen en pleitte voor 'nuttige investeringen', die helpen om de afspraken van het akkoord van Parijs te bereiken. Volgens Leon Zoet (CDA) moet niet alleen gekeken worden naar het geld, maar ook naar het ,,maatschappelijk rendement. Je moet niet wachten, tot het goedkoper is, want dan ben je te laat.'' Maar een blanco cheque wil geen enkele politieke partij uitschrijven.