Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

,,DVO wordt goed werkend bedrijf''

KAAG EN BRAASSEM – In juli van dit jaar is besloten om de gemeenschappelijke regeling SWA (Sociale Werkplaats Alphen) op te heffen en te vervangen voor een nieuw werkbedrijf. Donderdag 26 oktober ging het college van burgemeester en wethouders akkoord met de totstandkoming van deze ,,Dienstverlenende organisatie'' (DVO).


Wethouder Henk Hoek (CDA) vertelt hierover: ,,We hebben als gemeenten een taak gekregen, om mensen naar werk toe te leiden. Hier gaat het er om, dat we de centrumgemeentefunctie bij Alphen aan den Rijn neerleggen. Als DVO nemen we de diensten af. Wij bepalen welke diensten dat zijn en we voeren onze eigen controle uit om te kijken, dat we gekregen hebben wat we gevraagd hebben. Ik heb er het volste vertrouwen in, dat dit goed gaat. Er is een nieuw werkbedrijf ingericht. Met een nieuwe leiding en nieuwe inzichten is er het vertrouwen dat het een goed werkend bedrijf gaat worden.''