Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

,,Geld dat nodig is voor accommodatiebeleid mag niet ten koste gaan van ouderen!''

LISSE – De leden van de Seniorenraad Lisse maken zich grote zorgen over de toekomst van het Dienstencentrum 'De Beukenhof'. Zij roepen de hulp in van de gemeenteraadsleden om op te komen voor de ouderen.

Joep Derksen

Secretaris Hans Hoogkamer neemt geen blad voor de mond: ,,Het college van burgemeester en wethouders heeft uit financieel oogpunt plannen om het Dienstencentrum veel kleiner te maken. En dat bij een naderende nieuwbouwtoren van Eikenhorst met tientallen seniorenwoningen. Dat mag toch niet gebeuren!
Al die ouderen moet men toch kunnen opvangen en bezig laten zijn om eenzaamheid te voorkomen!''

In Lisse zouden genoeg vervangende plekken zijn, waar de senioren terecht kunnen, maar daar is de Seniorenraad het niet mee eens. ,,De activiteiten kunnen niet overgeplaatst worden naar andere verzorgingstehuizen, zoals Rustoord en Berkhout, omdat de kleine beschikbare ruimtes daar nodig zijn voor eigen gebruik van de bewoners.'' De plannen voor het dienstencentrum van de Beukenhof zijn voor de senioren extra zuur, omdat onlangs bekend werd, dat de gemeente plannen heeft om het sportcomplex van FC Lisse voor 6,6 miljoen euro te vernieuwen.


De seniorenraad is door haar achterban, veelal mensen die in de zorgcentra Eikenhorst en Berkhout wonen, gevraagd om op te komen voor het dienstencentrum. Van dat dienstencentrum maken onder meer de biljarclub, met 94 leden, en Ouderenkoor Zanglust gebruik. Hoogkamer besluit: ,,-Zou het niet beter en goedkoper zijn als het huidige Dienstencentrum “de Beukenhof” gerenoveerd zou worden. Dan hoef je ook niet anderhalf jaar je heil elders te zoeken bij een nieuwbouw? Natuurlijk is er behoefte aan nieuwbouw voor senioren, maar dat hoeft toch niet te leiden tot een kleiner Dienstencentrum? Geld dat nodig is voor accommodatiebeleid, mag niet ten koste gaan van ouderen! -“Zorg voor ouderen” mag je niet opzij schuiven!''