Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Kritiek op burgemeester

KAAG EN BRAASSEM – ,,Dat gaan we niet doen!'' Deze woorden, die burgemeester Marina van der Velde meerdere keren zei, als voorzitter van een gemeenteraadsvergadering, zorgden voor kritiek bij de fractie van SVKB. Inwonerraadslid Roland van Beurden vindt zo'n opmerking een gruwel, omdat volgens hem de burgemeester als 'neutrale voorzitter' de discussie beïnvloedt.


,,Als voorzitter moet je inhoudelijk bezig zijn. Ik ben er faliekant tegenstander van, dat ze voorzitter is van een vergadering. Ik vind dat democratisch niet verantwoord'', liet Van Beurden weten. Hij werd iets afgeremd door zijn fractievoorzitter Petra van der Wereld, die aangaf dat de Nederlandse wet bepaalt, dat de burgemeester alle raadsvergadering voorzit.