Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Loktieners zorgen voor politieke onrust

KAAG EN BRAASSEM – Burgemeester Marina van der Velde mag niet nog maanden lang wachten, om te reageren op kritiek over het handhavingsbeleid op het schenken van alcohol aan minderjarigen. De afgelopen maanden kregen meerdere sport- en vrijetijdsverenigingen een boete van ruim 1.300 euro, omdat ze een biertje aan minderjarige kinderen hadden verkocht. Deze kinderen waren door de gemeente ingezet als 'loktieners' om samen met de BOA's te kijken, of verenigingen zich aan de alcoholische schenkregels houden.


Meerdere verenigingen uitten kritiek op dit beleid en ze spraken over 'uitlokking'. De politieke partijen hebben hierover meerdere brieven ontvangen. Het is een onderwerp dat de politici niet willen laten liggen. Tijdens de fractievergadering van SVKB op maandag 30 oktober gaf Ger van Emmerik aan: ,,De burgemeester heeft aangegeven, dat dit onderwerp pas begin volgend jaar besproken wordt. Maar dit leeft bij de verenigingen. We gaan dit in de agendacommissie bespreken en wij maken uit of het onderwerp op de agenda komt.'' Op één vraag kan Van der Velde zich in ieder geval voorbereiden. SVKB-voorvrouw Petra van der Wereld stelde: ,,We gaan vragen waarom we over gaan tot uitlokkingsmethodes, terwijl er niemand in de kantine zou moeten zijn.''