Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

,,Maand van de Duurzaamheid''

Nieuwkoop – Wethouder Annette Pietersen roept de maand november uit tot ,,Maand van de Duurzaamheid'' voor de gemeente Nieuwkoop. Tijdens deze dertig dagen moeten de geesten van de inwoners rijp gemaakt worden om duurzamer te gaan leven.


De gemeente begint met 'wijkaanpakken' voor de kernen Nieuwveen en Nieuwkoop. De inwoners in deze dorpen worden uitgenodigd om te komen luisteren naar ,,voorbeelden van verduurzaming'', zoals het op je dak leggen van zonnepanelen of het gebruik van een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Ook gaat het gemeentebestuur apart praten met verenigingen, die eigen gebouwtjes hebben, zoals voetbalclubs. Pietersen: ,,Het is veel leuker, als zonnepanelen op daken van voetbalverenigingen komen te liggen, want daar komen veel meer mensen.''