Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Nieuwe directeur voor Omgevingsdienst

STREEK – De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) lag tot voor kort op het randje van de afgrond. Onder leiding van voormalig directeur Derk Eskes werd er al veel, heel veel geld uitgegeven aan extra ambtenaren. De verwachting was, dat de ODWH extra opdrachten zou krijgen van de deelnemende gemeenten en Provincie Zuid-Holland, maar dat gebeurde niet. Dit leidde tot een miljoenentekort en de deelnemende gemeenten moesten 1,7 miljoen euro bijleggen om het totale ineenstorten van de ODWH te voorkomen.

Maar nu dat is gebeurd, lijkt de ODWH in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Eskes is afgetreden en na enkele maanden met een interim-directeur aan het roer, begint Marlies Krul-Seen op 1 januari 2018 als directeur bij de ODWH. Zij wordt onder meer verantwoordelijk voor het uitvoeren van een verbeterplan. Krul is bij verschillende (overheids)organisaties in diverse managementfuncties werkzaam geweest. Ze werkt nu nog als partner bij Twynstra Gudde. ,, Er liggen een paar flinke uitdagingen, om de ingezette reorganisatie af te ronden en de dienst voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen, zoals de omgevingswet. Het is mijn ambitie dat de Omgevingsdienst West-Holland een professionele dienstverlenende samenwerkingspartner is, waarmee en waarvoor het plezierig werken is. Daar zet ik mij graag voor in.''


Ook de voorzitter van de ODWH, Yvonne Peters-Adrian, is blij met de benoeming van Krul. ,,Ik ben ervan overtuigd, dat wij een directeur hebben gevonden die beschikt over de kwaliteiten om de Omgevingsdienst West-Holland toekomstbestendig te maken.De dienst staat voor veel uitdagingen, zoals de omgevingswet, toetreding van de gemeente Noordwijkerhout en bouwtaken. Marlies zal dit met haar ervaring in goede banen leiden.”