Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Dorpsraad heeft wensenlijstje

HOOGMADE – De dorpsraad van Hoogmade liet maandag 20 november de gemeenteraadsleden weten, waar ze wel en niet blij mee waren. De inspraak van de dorpsraad vond plaats met behulp van een filmpje.

Uit dat filmpje blijkt, dat de vertegenwoordigers van het dorp blij zijn met de komst van de brede school en de sociale woningbouw in e omgeving van die school. Verder zien ze graag lantaarnpalen bij de Hoogmadese weg, een loopverbinding tussen de Bospolder en de Munnikenpolder, meer plantenbakken en een Honden-uitlaatplek bij de voormalige waterzuivering.

Ook vragen ze zich af, waarom er geen bedrijventerrein komt in de Bospolder? ,,Het krot en de bedrijfshallen moeten weg.'' De dorpsraad keert zich tegen de plannen voor een onbemande brug: ,,Eerst onderzoek en overleg met dorpsgemeenschap.'' De dorpsraadsleden zijn ook positief over de komst van ,,enkele drijvende recreatiewoningen bij de jachthaven en enkele slaapplekken bij camping 'De Freek'.'' Ook zien ze zonnepanelen langs de A4 en de HSL wel zitten.


Maar met dat laatste is Jan Veraart van de 'Vereniging tot behoud van het open landschap' het helemaal niet mee eens. Waarom wil je windmolens langs de A4 zetten? Waarom niet in een clusteropstelling of op een deel van de droogmakerijen? Windturbines en zonnepanelen hebben een veel grotere impact dan bouwen van sociale woningen op het landje van Egmond. We ontkomen er niet aan om de haalbaarheid van windmolens, biogasinstallaties, zonnepanelen te onderzoeken en te bekijken op welke locaties zij de minste schade toebrengen aan het landschap.''