Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Ghoybos vol met biodiverse recreatie

Het productiebos 'Ghoybos' ondergaat de komende maanden een flinke verandering. Veel bomen worden gekapt, maar daar tegenover staat, dat er in het bos ook nieuwe bomen en struiken geplant worden. Uiteindelijk moet dat leiden tot een ,,aantrekkelijk biodivers recreatiebos waar het prettig vertoeven is'', zo laat wethouder Yvonne Peters weten. Woensdag 15 november groef zij het eerste gat, als symbool voor de start van de werkzaamheden.

Door Joep Derksen

,,We gaan een nieuw bos maken met elkaar'', zo informeerde Peters. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het lokale bedrijf Gebroeders Van der Poel en de wethouder liet weten, dat ze daar blij mee was. Hierna klom ze op de 'kleinste graafmachine ter wereld' en na enkele korte instructies schepte ze de eerste happen grond uit het bos. ..Het moment is gekomen, dat de schop echt de grond in gaat'', concludeerde ze. Met een duim in de lucht gaf Peters aan, dat ze er alle vertrouwen in heeft dat het Ghoybos niet alleen een plaats wordt, waar veel mensen hun vertier kunnen halen, maar waar de flora en fauna ook nog zullen floreren.