Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Kosten GGD rijzen de pan uit

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente is 1.684.000 euro méér kwijt aan het programma GGD van de RDOG Hollands Midden. Het grootste deel van die kosten lijkt te komen door de stijging van ambtelijke uitgaven.

Zo gaan de pensioenpremies omhoog, worden twee verlofdagen toegevoegd en komt er een nieuwe 'functionaris gegevensbescherming'. Ook is in het bedrag nog een salarisstijging opgenomen, die dit jaar heeft plaatsgevonden. Een deel van de stijging wordt ook veroorzaakt door 'aanvullende maatregelen', die noodzakelijk waren naar aanleiding van een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.


Het lijkt er op, dat het grootste deel van de extra kosten naar ambtelijke kosten gaan. Maar het geld zou toch naar de zorg moeten gaan? Wat worden de slachtoffers er beter van, van al die uitgaven? De gemeentelijke woordvoering heeft bij het ter perse gaan van deze krant op deze vragen nog geen antwoord kunnen geven.