Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Raad oordeelt over gasloos bouwen

Nieuwkoop – Moeten alle nieuwbouwhuizen voortaan gasloos gebouwd worden? Het college van burgemeester en wethouders wil dit besluit overlaten aan de gemeenteraad en bereidt een notitie voor. Waarschijnlijk op 1 februari moeten de raadsleden per nieuwbouwwijk bepalen of daar wel of niet gasloos gebouwd gaat worden.


VVD-wethouder Paul Platen (ruimtelijke ordening) vindt het beter, om de raad hierover te laten besluiten. Hij is er geen voorstander van om even snel een besluit te nemen, dat voortaan alle nieuwbouwwoningen gasloos moeten zijn. “Gasloos bouwen is een groot besluit. Een gasloze wijk moet passen binnen de mogelijkheden van de omgeving, de technische en financiële mogelijkheden en de bouwplannen die al lopen.”