Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Raad praat over gasloos bouwen

Nieuwkoop – Moeten alle nieuwbouwhuizen voortaan gasloos gebouwd worden? Het college van burgemeester en wethouders wil dit besluit overlaten aan de gemeenteraad. Op 1 februari moeten de raadsleden per nieuwbouwwijk bepalen of daar wel of niet gasloos gebouwd gaat worden.


Wethouder Paul Platen (VVD) vindt het beter, om de raad hierover te laten besluiten. Hij is er geen voorstander van om even snel een besluit te nemen, dat voortaan alle nieuwbouwwoningen gasloos moeten zijn. ,,Het is snel gezegd, dat je alles gasloos wilt hebben. Maar gasloze huizen moeten ook passen binnen de mogelijkheden van de omgeving en de bouwplannen die al lopen.''