Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Veel belangstelling voor 'goedkope koopwoningen'

Nieuwveen – Al het bouwverkeer van de nieuwbouwwijk Teylerspark moet via de Laan der Verwondering gaan rijden. Zodra alle woningen in Teylerspark gerealiseerd zijn, wordt deze weg ook de toegangsroute. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de wijk nog wel verlaten via het Teylersplein. Wethouder Paul Platen:''Hiermee komen we tegemoet aan bezwaren, die zijn ingebracht bij het ontwerpbestemmingsplan Teylerspark.''

De gemeenteraad moet een oordeel geven over het bestemmingsplan Teylerspark. Als er geen beroep wordt ingesteld tegen de nieuwbouw, kunnen de 20 huurhuizen al volgend jaar gebouwd worden. Maar het bouwen van huizen in dit gebied stopt niet met Teylerspark. Nieuwe bouwplannen zijn al in de maak voor 'Teylerspark 2'.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt 200.000 euro aan de gemeenteraad, om het project 'Teylerspark 2' voor te bereiden, waar zo’n 20-23 koopwoningen moeten komen. Voor deze nieuwbouwwijk, die uiterlijk in 2025 af moet zijn, wordt de Laan der Verwondering ook de enige ontsluitingsweg. Wethouder Paul Platen (VVD) laat weten, dat in Teylerspark 2 met name de ,,goedkopere en middenklasse koopwoningen komen''. Dan gaat het bijvoorbeeld om rijtjeswoningen en twee-onder-één kappers. Een definitief besluit over het type woningen wordt nog gemaakt, als duidelijk is waar de woningmarkt behoefte aan heeft. Op basis van reacties van inwoners tijdens een inloopbijeenkomst wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt, dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.


Of de woningen in Teylerspark 2 gasloze huizen worden, hangt af van de discussie over de vraag hoe in Nieuwkoop wordt omgegaan met gasaansluitingen in nieuwbouwwijken. Het college is van plan om de gemeenteraad hierover een voorstel te doen. Maar of de woningen nu wel of niet gasloos worden, de verkoop er van lijkt geen probleem te zijn. Bij een inloopavond op 4 oktober bleken heel wat jongvolwassenen interesse te hebben in zo'n huis. Platen constateert tevreden: ,,Het zag er goed uit. Mensen vragen wanneer de mogelijkheid bestaat om te beginnen met bouwen. Ze staan te trappelen.'' Geinteresseerden voor deze woningen kunnen mailen naar: wonen@nieuwkoop.nl