Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Ambtenaren RDOG krijgen 800.000 euro meer

STREEK – De gemeenten die zijn aangesloten bij de RDOG Hollands Midden zijn onverwacht 800.000 euro extra uit aan extra salarissen voor de ambtenaren. Dat blijkt uit de ,,1e begrotingswijziging 2018 RDOG Hollands Midden''. Als verklaring wordt gegeven, dat de personeelskosten in zowel 2016 als 2017 harder gestegen zijn, dan waar rekening mee was gehouden.


Wethouder voor financiën, Henk Hoek, beaamt: ,, Als gemeenten moeten we wel kijken, om dit te beteugelen. Maar als de loonkosten stijgen, stijgen ook de bijdragen van de aangesloten gemeenten. Die loonkosten zijn arbeidsrechtelijk vastgelegd. De medewerkers die daar werkzaam zijn, hebben daar recht op.'' Maar die 800.000 euro moeten wel weer opgehoest worden door de belastingbetalers. Hoek: ,,De ambtenaren hebben die stijging een aantal jaren niet gehad.'' Voor 2019 gaan de ambtenarensalarissen naar verwachting in ieder geval met 2,3% omhoog; dat is namelijk het inflatiepercentage, dat voor 2019 wordt verwacht.