Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Anonieme vrijwilliger wint hoofdprijs

[KAAG EN BRAASSEM] Tijdens de kerstreceptie van dinsdag 19 december zette de gemeente meerdere vrijwilligers in het zonnetje. De hoofdwinna(a)r(es), die de prijs 'Vrijwilliger vanaf 22 jaar' kreeg, moet echter anoniem blijven.

Wie wel naar voren kwam lopen om de bos bloemen te ontvangen, was Lieke Hoogeveen uit Roelofarendsveen. Zij werd benoemd tot 'Jonge vrijwilliger tot 22 jaar'. Hoogeveen begon als maatschappelijk stagiair bij de VAKantiespelen Alkemade. Volgens de jury is de 17-jarige ,,een betrouwbare jonge dame die zich 100% inzet.''

De Waterduikers van de Stichting Geef Gehandicapten Kans pakten de prijs voor ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’. Veel van de vrijwilligers zijn al jaren actief. Zij zetten zich in om kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met een beperking te leren zwemmen. De zwemles is elke zaterdagmiddag in zwembad De Tweesprong. Doel is het behalen van het diploma of één of meerdere zwemcertificaten.

Maar de hoofdprijs, 'Vrijwilliger vanaf 22 jaar' gaat naar iemand wiens naam niet genoemd wordt. De jury laat weten, dat 'de directe omgeving' van die persoon denkt, dat de winnaar anoniem wil blijven. En dus wordt er geen informatie gegeven over deze persoon, die volgens de jury de terechte winnaar is van de vrijwilligersprijs.