Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Cors Kokkelkoren draagt stokje over

,,Kwaliteit en service blijft op het zelfde hoge niveau bij Auto Cors''

VOORHOUT – Auto Cors heeft een nieuwe eigenaar, maar de service, betrouwbaarheid en kwaliteit blijven op hetzelfde hoge niveau. Ook de naam van dit garagebedrijf blijft bestaan en daar is oprichter Cors Kokkelkoren (65) heel blij mee. ,,Het is prachtig, dat de naam op het pand blijft staan. Zo blijven mensen ook komen, want de naam staat voor service en kwaliteit.''

Door Joep Derksen

De nieuwe eigenaar van Auto Cors is Sjaak Kromhout (29). Hij is een echte jongen van deze streek en woonde in Oegstgeest, Voorhout en nu in Sassenheim. Al jaren wilde Kromhout een eigen garagebedrijf beginnen. Door een bord in de tuin van Auto Cors, werd Kromhout duidelijk dat dit de onderneming is, waar hij zich de komende tientallen jaren met hart en ziel voor gaat inzetten. Na een paar gesprekken kwamen Kokkelkoren en Kromhout er uit en sinds 1 januari neemt Kromhout de spreekwoordelijke moersleutel over. De afgelopen maanden heeft hij al meegewerkt in het bedrijf om de manier van werken en het personeel goed te leren kennen.

Kokkelkoren is blij, dat hij en zijn vrouw de zaak hebben kunnen overdragen. Maar het gaat niet zonder emotie, zo erkent hij. ,,Het is best wel moeilijk om afscheid te nemen en te kijken hoe 2018 gaat worden, zonder dat ik alle tijd in de zaak ben.'' De afgelopen 32 jaar bij Auto Cors zijn voorbij gevlogen. ,,De eerste vijf jaar huurde ik de zaak. Daarna kocht ik het pand en heb er steeds weer in geïnvesteerd, zodat het is geworden zoals het nu is. Een modern gebouw, met een wasplaats, showroom en receptie. Alles klopt volgens de milieunormen, we verkopen occasions en in de showroom kunnen maar liefst acht auto's.''

Voor Kromhout zijn auto's zijn lust en leven. ,Dat geldt voor alles, waar brandstof in zit. Sinds jongs af aan ben ik hier mee bezig geweest.'' Eigenlijk stapt hij in de voetsporen van zijn opa, die vroeger een fietsenwinkel in Oegstgeest had. Ook zijn ouders zijn van huis uit ondernemers. ,,Ik heb alle diploma's gehaald, ben APK keurmeester en werkte al een aantal jaren als chef werkplaats in Lisse. Toen kwam de kans om dit bedrijf over te nemen. Ik werd getipt, liep naar binnen en besprak de mogelijkheden.'' Sinds 1 november leert Kromhout de ins en outs van Auto Cors kennen.

Gaan er nou allerlei dingen veranderen, met een nieuwe eigenaar? Kromhout: ,,De service en kwaliteit verandert niet; die blijft onverminderd hoog. Ik ben heel tevreden met hoe het personeel hier werkt. We gaan wel wat zaken moderniseren; dan gaat het om de aanschaf van nieuwe software. Daarmee kunnen klanten beter op de hoogte gehouden worden, als het tijd is voor een APK- of onderhoudsbeurt.'' Ook de occasionverkoop gaat als vanouds door én Kromhout heeft een nieuwtje: ,,Ik ben wel van plan om meer met motoren te gaan doen.'' Op termijn kunnen motor- en brommereigenaren dus ook hun onderhoudsbeurten bij Auto Cors laten uitvoeren.

Kromhout is een echte gastheer voor zijn klanten: ,,Iedereen is altijd welkom om naar binnen te lopen en kennis te komen maken.'' Om de overdracht van de zaak te vieren, heeft Auto Cors een tijdelijke en unieke aanbieding voor alle klanten: bij een onderhoudsbeurt is het hele jaar 2018 de APK 100% gratis! Houd daarnaast ons reclamebord en onze Facebookpagina (www.facebook.com/autocors) in de gaten voor seizoensaanbiedingen.

Zullen we Kokkelkoren nog weer zien bij Auto Cors? Dat zeker: ,,De bedoeling is, dat ik standby blijf, voor zolang als het fijn is. Ik wil de mensen graag danken voor hun vertrouwen in de afgelopen tientallen jaren. Het is altijd goed gegaan, in een gezellige sfeer. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal verlopen hier bij Auto Cors.'' Het laatste woord is aan Kromhout: ,,Auto Cors blijft Auto Cors. Wij vertellen mensen op voorhand wat een reparatie kost. Er zijn geen onverwachte verrassingen. Bij ons draait het om eerlijke service, transparantie in de kosten en duidelijkheid voor de klant. We staan iedereen graag met raad en daad van advies terzijde.''


Voor meer informatie: Auto Cors, Loosterweg 2, 2215 TL Voorhout, T: 0252 232 010, E: info@autocors.nl, W: www.autocors.nl.