Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Dak De Cuyl ongeschikt voor zonnepanelen

OEGSTGEEST – Het dak van sporthal De Cuyl blijkt ongeschikt te zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. De draagstructuur is simpelweg niet sterk genoeg. Deze mededeling deed wethouder Jos Roeffen donderdag 21 december, naar aanleiding van een vraag van VVD-raadslid Marcus Rolloos.


Al lange tijd heeft de raad de wens, dat zonnepanelen geplaatst worden op daken van gemeentelijke gebouwen. Wethouder Jos Roeffen had hiervoor een 'locatieovereenkomst' gesloten met LEOO. In deze overeenkomst stond de doelstelling, dat sporthal De Cuyl zonnepanelen zou krijgen. Een haalbaarheidsonderzoek om te kijken, of de dakconstructie die zonnepanelen wel zou kunnen dragen, was echter nog niet uitgevoerd. Roeffen liet weten, dat hij aan LEOO had geadviseerd om eerst dat onderzoek uit te voeren, maar dat LEOO er op had aangedrongen eerst de locatieovereenkomst te willen ondertekenen. De wethouder: ,,Uit het haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat de stalen spanten van het dak geen extra zonnepanelen kunnen dragen. We moeten met LEOO in gesprek om te kijken hoe we verder gaan.''