Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

De Verfspecialist

Uw specialist voor verf, glas en lijsten

NOORDWIJK – Waar vind je nou nog een echt familiebedrijf, met mensen die hart hebben voor de zaak? Waar klanten naar binnen gaan voor een goed en eerlijk advies, zodat ze hun huis mooier en beter kunnen maken? Op die vragen is maar één antwoord mogelijk: De Verfspecialist!

Door Joep Derksen

De Verfspecialist is opgericht in 1931, door de opa van huidig eigenaar Fred Lassooy (59), die samen met zijn zoon Koen en de rest van het personeel dagelijks met raad en daad voor de Noordwijkse klant paraat staan. Fred is al 43 jaar het gezicht van De Verfspecialist, maar stoppen komt niet in zijn woordenboek voor: ,,Ik ga nog vijftig jaar door!'', zo lacht Fred.

De Verfspecialist is een gespecialiseerd bedrijf in niet alleen allerlei soorten en kleuren verf, maar ook in het leveren en plaatsen van glas. Fred: ,,We adviseren over, verkopen en plaatsen dubbelglas, enkel glas, glas in lood, maar ook glas voor gebruik bij keukens; in plaats van tegels.'' Voor de consument is het heel fijn, dat alles loopt via De Verfspecialist. ,,We informeren de mensen waar ze op moeten letten bij de aankoop, zoals de kleur en prijs. De rest verzorgen wij.'' Niet voor niets is De Verfspecialist genomineerd voor de ondernemersprijs 'De Sterkste Schakel'.

Wie nu nog in een huis woont met enkel glas, is een dief van zijn eigen portemonnee. Bovendien gaat enkel glas ten koste van het woongenot; je voelt de kou door het raam naar binnen stromen. Hierdoor maakt de energiemeter (en de rekening!) overuren. Deze problemen behoren tot het verleden, zodra je HR++ dubbelglas in je woning plaatst. ,,Door de energie die je bespaart, verdien je het geld van het glas al terug. Maar nog belangrijker: je hebt er ook veel meer woongenot van, doordat er geen kou meer door het glas heen komt'', weet Fred.

Bij De Verfspecialist kun je niet alleen gebruik maken van maar liefst drie kleurenmengmachines; sinds kort heeft het bedrijf ook een kleurenspectrofotometer. Regelmatig komen mensen binnen met een staaltje, stukje behang of een ander voorbeeld van de verfkleur die ze willen hebben. De kleurenspectrofotometer meet de kleuren, waarna Fred en zijn team de juiste kleur kan maken met de kleurenmengmachine. ZZP-ers maken graag gebruik van De Verfspecialist; speciaal voor deze handige jongens heeft het bedrijf een 'verfkluis', waar ZZP-ers een sleutel van hebben, zodat ze hun bestelling er zelf uit kunnen halen. Ook maakt De Verfspecialist lijsten voor onder meer schilderijen, foto's en T-shirts én verkoopt dit bedrijf behang. Er zijn meer dan 250 behangboeken aanwezig om het voor u ideale behang uit te selecteren.

Nu zitten we nog in de koude maanden, maar voor je het weet is de lente al weer aangebroken. En wordt het de hoogste tijd om je woning weer een of twee laagjes verf te geven. Fred tipt lachend: ,,Eerst natuurlijk even schuren!'' De eigenaar van De Verfspecialist informeert: ,,Vergeet je schuurtje en/of hek bij het huis niet; dat wordt vaak vergeten. Maar ook deze constructies hebben regelmatig onderhoud nodig.'' Het past helemaal in de servicegerichtheid van De Verfspecialist naar de klanten toe. Als mensen problemen hebben, gaan medewerkers van De Verfspecialist desgewenst naar hun huis om met raad en daad bij te staan.


De Verfspecialist, Sint Jeroensweg 20, Noordwijk, T: 071 361 2352, W: www.verfspecialistlassooy.nl.