Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Gemeenteraad wil niet kiezen

OEGSTGEEST – De gemeenteraad heeft het niet aangedurfd om een duidelijke keuze te maken voor een lokale omroep. Of in de toekomst nu Sleutelstad of Holland Centraal Unity FM deze rol moet gaan vervullen; Oegstgeest laat die beslissing graag over aan het Commissariaat van de Media.

Alleen fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) maakte duidelijk waar de voorkeur van zijn partij ligt: bij Unity FM, de huidige lokale omroep. Hij diende een voorstel in, dat de raad deze keuze zou steunen. Dat leidde tot een reprimande van D66-fractievoorzitter Boris Kocken: ,,Ik vind het teleurstellend, dat u in deze fase met een amendement komt. Van den Ouweelen wil te elfder ure effectbejag sorteren.''


Ook de andere partijen wilden geen keuzes maken. Raadslid Gerlof Kruidhof (PrO): Dit is een slecht amendement en overbodig, want het stelt dat als je geen keuze maakt, je kiest voor de bestaande omroep.'' Raadslid Frits van Dissel (HVO) vond, dat de gemeenteraad ,,zich niet moet mengen in een medialandschap. Wij vinden het een zaak van het Commissariaat van de Media om een uitspraak te doen voor de machtiging.'' Eerder gaf Leiden aan een voorkeur te hebben voor Sleutelstad als lokale omroep, terwijl Voorschoten en Zoeterwoude liever Unity FM als lokale omroep zien.