Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Gratis wifi op de lange baan

[KAAG EN BRAASSEM] Het college van burgemeester en wethouders gaat zich niet actief inzetten om geld te halen uit een EU-potje. Iedere gemeente in de Europese Unie maakt kans op geld uit het 'WiFi4EU-plan'. In de dorpen van Kaag en Braassem is nog geen algemeen gratis wifi beschikbaar, dus het CDA vroeg het college, of er een aanvraag ingediend wordt, zodat gratis wifi mogelijk wordt.


Maar wethouder Henk Hoek denkt er niet over. ,,Je doet er goed aan om te kijken of het werkelijk van belang is. Of ga je alleen maar kijken, dat je zo snel mogelijk geld uit het potje wilt halen? We willen wel onderzoeken wat haalbaar en nodig is. Er is enige belang bij om het snel te doen.'' Hij vraagt zich retorisch af: ,,Moeten we in de hele gemeente wifi hebben? We hebben in het buitengebied al een activiteit in gang gezet. Is het verstandig om met twee dingen tegelijk bezig te zijn en om nu ook een ander initiatief te onderzoeken?”