Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Honden snappen het niet

OEGSTGEEST – Wanneer inwoners stukjes 'snippergroen' kopen, moet het geld gestort worden in een 'Reserve Groenvoorziening'. Met de opbrengsten kan de kwaliteit van het groen in het dorp een oppepper krijgen. De gemeenteraad nam dit besluit donderdag 21 december, naar aanleiding van een voorstel van raadslid Gerlof Kruidhof (PrO).


Kruidhof legt uit, waarom hij tot dit voorstel kwam. ,,De aanblik wordt minder groen en grijs als inwoners stukken snippergroen van de gemeente kopen. Dan gaan ze er vaak stenen op leggen. Het groene karakter van Oegstgeest staat onder druk als alle snippergroenstukken worden geasfalteerd.'' Raadslid Marcus Rolloos (VVD) vroeg wethouder Nieuwenhuis, of er ook extra bordjes in het dorp kunnen komen, zodat duidelijk wordt waar honden wel en niet los mogen lopen. ,,Als mensen het park in willen, is niet duidelijk wat wel en niet mag. Er is geen hond, die het snapt.'' Nieuwenhuis beloofde hier voor te zorgen.