Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Kansen voor Leimuiden-West sterk gegroeid

[LEIMUIDEN] Volkomen onverwacht heeft de gemeente Kaag en Braassem toch toestemming gekregen van de provincie om verder te gaan met het project 'Leimuiden-West'. Het college van burgemeester en wethouders laat er daarom ook geen gras over groeien en wil het bestemmingsplan voorleggen aan de gemeenteraad om dit bouwproject in gang te zetten.

Het plan bestaat uit een aanpassing van het sportcomplex aan de Beukenlaan. Bovendien zijn woningen gepland voor het gebied ten westen van de volkstuinen aan de Leeuwerik en de voormalige vuilstort en dijk ten noordwesten hiervan, tussen de Meerewijck en scheepswerf Kok. Het plan maakt zowel een 'toekomstbestendig' sportcomplex als in totaal 104 woningen met bijbehorende voorzieningen mogelijk. Bij de voetbalvereniging wordt één van de velden verkocht om woningbouw mogelijk te maken. In ruil voor de verkoop wordt een kunstgrasveld bij de sportvereniging aangelegd. Aan de tennisvereniging wordt meer ruimte gegeven zodat er een klein veld bij kan komen. Naast de woningen op het te verkopen veld komen er ook woningen op de voormalige vuilstort die voor dat doel gesaneerd wordt. De woningen worden bereikbaar gemaakt via een weg die loopt langs de volkstuinen aan de Leeuwerik.


Wethouder Henk Hoek laat weten, dat de Provincie Zuid-Holland hier groen licht voor gegeven heeft. ,,We waren aangenaam verbaasd en verrast dat we voor Leimuiden de ruimte krijgen om het in ontwikkeling te nemen.'' Omwonenden vrezen voor het verlies van prachtig uitzicht op de natuur en de teloorgang van de natuur zelf. Ook is er angst voor toenemende overlast van de sportverenigingen. De wethouder laat weten, dat er een flora- en fauna-onderzoek komt. Het gemeentebestuur verwacht niet, dat de uitbreiding van het sportcomplex zal leiden tot extra overlast.