Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Legalisering recreatiehuizen stap dichterbij

Nieuwkoop – Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, worden alle recreatiehuisjes in de recreatieparken officiële woningen. Hieraan worden wel voorwaarden gesteld richting de eigenaren en de parkbesturen. Zo moeten de woningen wel voldoen aan de moderne bouwnormen én de gemeente mag geen geld kwijt zijn aan het legaliseren van deze huizen.

Het grootste struikelblok lijkt de Provincie Zuid-Holland te worden, maar wethouder Paul Platen wil pas met dit overheidsorgaan praten, nadat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de visie op het gebruik van recreatiewoningen. De verwachting is, dat de raad in februari een besluit neemt. Wethouder Paul Platen: ,,Van de mensen, die in de recreatieparken in Zevenhoven wonen, staat zo’n 75% ingeschreven bij de bevolkingsadministratie. Ook de parkbesturen willen heel graag dat deze vakantiehuizen omgezet worden naar reguliere woningen.'' De gemeente wil onder voorwaarden meewerken. Eén van de voorwaarden is de vakantieparken en huiseigenaren alle kosten betalen. Ook moeten de bewoners zelf zorgen voor bijvoorbeeld het aanpassen van hun bezit aan de toepasselijke brandveiligheidseisen, bouwnormen en genoeg parkeerplaatsen op het park regelen.

De wethouder wil na het raadsbesluit eerst praten met de Provincie, voordat verdere stappen worden gezet. ,,De provincie moet instemmen met de beoogde herbestemming van de parken tot wonen. Het omzetten van recreatiehuizen naar officiële woningen mag ook niet ten koste gaan van onze woningaantallen.'' Over dit plan is nog geen overleg gevoerd met de Provincie, aldus Platen. ,,Ik wil namelijk eerst het lokale draagvlak hebben en vervolgens kunnen we de volgende stap richting Provincie zetten.''


Worden de bewoners van de recreatiewoningen niet beloond? Zij hebben immers een recreatiewoning gekocht en krijgen straks mogelijk een reguliere woning. Platen: ,,Nee zeker niet. De omzetting van die woningen moet voldoen aan eisen, zoals bouwveiligheid en brandveiligheid. We stellen de eisen, die we ook aan de reguliere woningen stellen.''