Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Lintje voor Hans Brand

[LEIMUIDEN] Het was niet helemaal meer een verrassing voor Hans Brand, maar vrijdag 15 december ontving hij uit handen van loco-burgemeester Henk Hoek een koninklijke onderscheiding. Brand kreeg het lintje voor een volle kantine onder meer opgespeld vanwege al zijn activiteiten door de jaren heen voor de ijsclub Excelsior, sportvereniging RKDES en het tijdens de kerstdagen versieren van de brug met lichtslangen, zodat de brug in de donkere dagen een sprookjesachtig aanblik geeft van Bilderdam.

Ruim honderd mensen waren tijdens de jaarvergadering van de ijsclub aanwezig. De loco-burgemeester liet weten, waarom Brand het lintje verdiende. ,,Hij is sinds 1967 algemeen bestuurslid en vrijwilliger van IJsclub Excelsior, van organisator van diverse schaats- en priksleewedstrijden tot vlagger bij de Drechtloop en de begeleiding van de jeugd met daarbij behorende activiteiten. Daarnaast is hij initiator en organisator van de fakkeltocht over het ijs.''

Maar Brand heeft ook ,,hart voor de gemeenschap'', zo stelde Hoek. ,,Hij is actief betrokken bij sportvereniging RKDES in Kudelstaart en bij Bilderdam, waar hij onder andere coördinator van het onderhoudsteam is. Daarnaast is Brand maar liefst 28 jaar lang brugwachter van de ophaalbrug van Bilderdam geweest. Tot dit jaar versierde hij deze brug rond de kerstdagen met lichtslangen, zodat de brug in deze donkere dagen een sprookjesachtig aanblik geeft van Bilderdam.


Na dit huldebetoon pakte Brand de telefoon en liet weten: ,,Ik ben zeer vereerd met deze onderscheiding. Het is toch iets wat je niet zo gauw voor elkaar brengt. Het is moeilijk voor mij om wat te zeggen. Ik ben blij dat mijn familie, kinderen en kleinkinderen hier zijn. Dank voor het bestuur van Excelsior.'' Hij had het nieuws van zijn onderscheiding al een paar dagen eerder gehoord, maar besloot samen met zijn vrouw om hier niets over te vertellen. Dat was niet gemakkelijk, zo gaf hij toe: ,,Het was een zware week, ik had er slapeloze nachten van. Je weet namelijk niet wat je er mee aan moet.'' Brand besloot opgetogen: ,,Maar het heeft geleid tot dit succes. Allemaal hartelijk bedankt!'' Hierop kreeg hij een welverdiend daverend applaus van alle aanwezigen.