Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Niet bouwen in Groene Hart

[KAAG EN BRAASSEM] ,,Het Groene Hart is het 'Central Park' van de omliggende steden Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.'' En groen moet daarom groen blijven, zo vindt de politieke partij Samen Voor Kaag en Braassem (SVKB) in haar zojuist verschenen verkiezingsprogramma.


Daarin valt onder meer te lezen: ,,Het open landschap is uniek en dat moet zo blijven. De bijzondere natuurlijke en recreatieve waarden moeten behouden blijven en waar mogelijk worden versterkt. Bouw het Groene Hart niet vol; je kan een gebied maar één keer verpesten. Natuurlijk is er voor de energietransitie, waterhuishouding en woningbouw ruimte nodig. Maar sluit die bouwactiviteiten aan bij de randen van de omliggende steden en aan de randen van onze dorpen.''