Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Overkapping zonder zonnepanelen

ROELOFARENDSVEEN – De gemeentewerf Veenderveld krijgt een extra overkapping, zo besloot de gemeenteraad op maandag 18 december. Zodra die overkapping er is, worden de zoutstrooiers en sneeuwschuivers verplaatst van de gemeentelijke loods (de voormalige Maarse & Kroon gebouwen) aan de Dr. Stapenséatraat 12 in Leimuiden naar de gemeentewerf (Veenderveld 53) in Roelofarendsveen. De kosten voor die overkapping bedragen 49.800 euro (exclusief btw).


Raadslid Ger van Emmerik (SVKB) zag mogelijkheden: ,,De gemeentewerf is al bedekt onder de zonnepanelen. Plaats ook zonnepanelen op de aanbouw.'' Maar burgemeester Marina van der Velde liet weten: ,,Ik denk dat de constructie er niet geschikt voor is. Het is een lichte overkapping voor weinig geld.'' Wethouder Yvonne Peters voegde daar aan toe, dat de gemeente extra geld moet betalen voor deze wens van Van Emmerik. ,,Voor het verzwaren van de constructie en de zonnepanelen zou extra geld nodig zijn. Maar ik denk dat de ligging (in verband met de stand van de zon, JD) niet goed is.'' Er komen dus geen zonnepanelen op de uitbouw.