Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2017

Santa Run groot succes


LEIMUIDEN – Met de Santa Run heeft de Rotary Jacobswoude een van haar meest succesvolle activiteiten opgezet. Meer dan 220 inwoners renden en liepen zaterdag 9 december, verkleed als kerstman, een rondje van 2,5 kilometer door het dorp. De opbrengsten van deze Santa Run gingen naar het goede doel.

Door Joep Derksen

Na betaling van de deelnamebijdrage kregen alle kerstmannen, kerstvrouwen en kerstkinderen een nummer opgespeld. Deze dag ging het er niet om, wie er als eerste over de finish kwam. Het was de Olympische gedachte, die gehanteerd werd: niet winnen, maar meedoen. En Leimuiden deed massaal mee; ruim 220 mensen zetten zich in, zodat een goed doel kans maakte op een mooi kerstcadeau.

Het was een gezellig familie-evenement. Een kerstman en kerstvrouw, die in het normale leven ook samen door het leven gaan, maakt het niet uit voor welk goede doel ze de 2,5 kilometer gaan lopen. ,,Elk goed doel is goed.'' De kerstvrouw lacht: ,,Ik verwacht wel sneeuw onderweg; dat hoort er gewoon bij. Rudolf en de arrenslee staan ergens om de hoek.'' Annie Mastenbroek doet in haar scootmobiel ook mee. Ze heeft zichzelf versierd met een kaartenslinger: ,,We klaverjassen altijd. Ik doe mee voor de bejaardensoos.''

Om de deelnemers op te warmen, had de organisatie een dame gevraagd om een work-out te geven. Dus voorafgaand aan de start ging ze van start. Onder begeleiding van opzwepende muziek riep ze de deelnemers toe: ,,Handen naar de billen! We gaan met de knieën omhoog. Ietsje hoger met de knieën! Dat kan nog hoger! En nou met een kick! Benen omhoog; yes! Nu draaien! Ietsje sneller!'' Na tien minuten was de helft van de deelnemers meer dan warm gedraaid en kon de Santa Run beginnen.

Net voor de start laten Floortje, Adam en Mohamed weten, dat ze meedoen voor hun school De Torenvalk: ,,We willen heel veel geld binnenhalen.'' Namens de Rotary Jacobswoude geeft Willem Weijers aan: ,,Het is helemaal perfect, dat we bij deze eerste keer 220 deelnemers hebben. We hopen tussen 1500 en 2000 euro op te halen. Het kan niet missen, dat het volgend jaar weer wordt georganiseerd.''


Alle deelnemers mochten op een briefje schrijven, welk goede doel zij vonden, dat de opbrengst van de Santa Run naar toe mocht gaan. Na afloop mocht burgemeester Marina van der Velde het 'winnende' briefje trekken. Daarop bleek zwembad De Kleine Oase te staat, zodat de volledige opbrengst van de Santa Run aan de vrijwilligers van dit zwembad wordt overgemaakt. Om deze Santa Run terug te kijken, zie het filmpje op het YouTube kanaal van Joep Derksen: https://www.youtube.com/watch?v=IsdyNuc0T2A&app=desktop.