Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Vreemdparkeren Leidenaren bron van ergernis

OEGSTGEEST – Het 'betaald parkeren' beleid heeft vérstrekkende gevolgen voor de omliggende gemeenten. Inwoners en bezoekers op de rand van Leiden plaatsen hun auto's steeds vaker net over de gemeentegrens, waar nog gratis geparkeerd kan worden. Het bestuur van Leiderdorp gaat al met het Leidse college van burgemeester en wethouders in gesprek hierover.


Ook de Oegstgeester inwoners aan de Warmonderweg merken het 'waterbedeffect' van het betaald parkeren. Gemeenteraadslid Marcus Rolloos (VVD) riep wethouder Nieuwenhuis op om ook met zijn collega-bestuurders in Leiden te gaan praten. De VVD is tegen het invoeren van betaald parkeren in Oegstgeest, maar wil dat Nieuwenhuis andere oplossingen vindt om de overlast van het vreemdparkeren door de Leidse buren wordt tegengegaan. Nieuwenhuis zegde toe, met zijn Leidse collega's te gaan praten.