Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Betaald naar prestatie


[KAAG EN BRAASSEM] Het college van burgemeester en wethouders haalt de teugels aan bij de Stichting Kaag en Braassem Promotie (SKBP). De tijd is voorbij, dat deze stichting klakkeloos geld kreeg voor het promoten van de gemeente, zonder dat daar keiharde prestatieafspraken tegenover staan.

Vorig jaar kreeg SKBP al 90.000 euro voor activiteiten als gebiedsmarketing, promotie, meten van bezoekersaantallen, productontwikkeling en ontwikkelen van groepsarrangementen. Nu is de tijd gekomen voor concrete actie. SKBP wil een 'kennissessie' opzetten om online marketing te ontwikkelen en promotieactiviteiten opzetten voor NL Waterland. Ook moet er een 'nieuwe meertalige recreatiekrantformule' opgezet worden.

Wethouder Herman Haarman laat weten, dat SKBP dit jaar 45.000 euro aan gegarandeerde subsidie krijgt. Daarnaast kan deze stichting nog eens 45.000 euro aan subsidie in de wacht slepen, maar dan moeten er wel nieuwe projecten opgezet zijn. Bovendien moeten aan die nieuwe projecten ook andere donateurs financieel bijgedragen hebben. ,,Nu is er een beperkte hoeveelheid geld voor de stichting. Maar voor de concrete projecten als de Tulpenroute of Open Monumentendag kunnen ze aanvullend geld krijgen. Er moet ook geld binnenkomen van derden. De activiteiten moeten samen met de ondernemers opgezet worden. Het is niet meer zo, dat je geld van de overheid kunt krijgen, met de opmerking 'Doe er wat moois mee'. De activiteiten moeten draagvlak hebben bij de ondernemers.''

Het is geen gele kaart, aldus Haarman. ,,Je haalt de teugels wat strakker aan.'' Volgens SKBP-bestuurslid Niko van Brussel is er weinig veranderd. ,,We werken al een tijdje veel projectmatiger. Volgens mij was het vorig jaar ook al zo.'' Een gemeentelijke woordvoerder stelt echter: ,,Voorheen kregen ze het bedrag van 90.000 euro gewoon. Nu wordt per project gekeken, wat de stichting zelf doet en of ze bij anderen geld hebben opgehaald. We kijken hoeveel de gemeente dan per project geeft; de gemeente hoeft niet alles te financieren.''