Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Bouwplannen Leimuiden-West bijna zeker

[KAAG EN BRAASSEM] Het is vrijwel zeker, dat de gemeenteraad instemt met de woningbouw- en sportuitbreidingsplannen voor Leimuiden-West. Dat bleek maandagavond 15 januari, tijdens de fractievergaderingen van de verschillende partijen.

VVD-inwonerraadslid Jan van der Geest constateerde: ,,De Kickers en de tennisvereniging zijn zeer tevreden. De aanliggende bewoners zijn op het geluid en licht na tevreden.'' Dat leidde bij een van de aanwezige VVD-leden tot de vraag of hard kreunende tennissers kunnen zorgen voor te veel geluidsoverlast voor de buren. Maar de fractie deelde de mening, dat de geplande woningen er mogen komen, zodat ook de beide sportverenigingen hun uitbreidingsplannen kunnen realiseren. ,,Als je die woningen er uit haalt, stapt de projectontwikkelaar er uit.''


Raadslid Marcel Doze (CDA) vond het positief, dat bij Leimuiden-West ,,verschillende belangen worden gekoppeld''. Inwonerraadslid Anja de Rijk was ,,blij, dat iemand in Leimuiden wil investeren. Die (voormalige, JD) vuilnisbelt heeft is groen, maar wat is groen?'' Wel wil het CDA de verzekering, dat de groene gebieden na afloop van de woningbouw en sportuitbreiding ook inderdaad groen blijven. Bovendien moeten de sociale woningen als eerste gebouwd worden. PRO en CDA gaan maandag 22 januari tijdens de raadsvergadering nog voorstellen om een wandelpad aan te leggen in dat gebied.