Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

D66 gaat voor groen

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop moet veel sneller duurzamer worden. Lijsttrekker Annette Pietersen rijdt zelf al in een elektrische auto en dat is een symbool van hoe de komende jaren op het gebied van duurzaamheid anders gedacht kan worden.

De partij spreekt over de ,,randvoorwaarden voor levensgeluk'', waar het gaat om een groene en gezonde omgeving, betaalbare woningen en goede voorzieningen. Als het aan D66 ligt, worden nieuwe wijken gasloos, energiezuinig en CO2-vriendelijk ontwikkeld. De realisatie van een energiecoöperatie met een vorm van eigenaarschap past hierbij, zodat de inwoners niet het slachtoffer worden van monopolisten op de duurzaamheidsmarkt.

Speelterreinen en trapveldjes verwelkomt de partij, die ook gaat voor een rookvrije generatie. Mantelzorgers moeten beter ondersteund worden. Ondernemers in deze gemeente mogen best wat harder lopen, waar het gaat om ,,schone bedrijfsvoering op weg naar een circulaire economie''. D66 wil, dat het Reghthuysplein autovrij wordt, met of zonder de medewerking van de ondernemers.


Jongeren moeten gemakkelijker met het openbaar vervoer naar de middelbare of hogere school kunnen. En moeten op de fiets beter beschermd worden: ,,Fietsstraten en/of wegen waar de auto te gast is vinden wij mooie innovaties.'' Wie nog een elektrische auto wil kopen en daarom een 'eigen' oplaadpaal wil hebben op een openbare parkeerplek, moet snel zijn. ,,Het plaatsen van laadpalen op individuele aanvraag is voor de aantallen van de nabije toekomst geen werkbare oplossing meer.'' D66 zet liever in op het gebruik van lantaarnpalen als oplaadpunten voor elektrisch vervoer. De komst van windmolens vindt de partij ,,onvermijdelijk''.