Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Geloven alleen in de kerk

[ROELOFARENDSVEEN] Het college van burgemeester en wethouders gelooft de grondeigenaren van het bouwgebied De Poelen niet op hun blauwe ogen. Daarom heeft de gemeente een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank.

In 2016 gaf de gemeenteraad aan wethouder Yvonne Peters (VVD) toestemming, dat zij de procedure in gang mocht zetten om land te onteigenen van enkele grondbezitters. Op die manier zou de gemeente goedkoper er voor kunnen zorgen, dat in dat gebied allerlei nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Maar de grondbezitters hebben het recht, om zelfstandig voor woningbouw te zorgen. Ze hebben aangegeven, dat ze hierover een contract hebben afgesloten met VORM Ontwikkeling BV. Het gemeentebestuur verdenkt de grondeigenaren en de projectontwikkelaar er echter van, dat ze daarnaast ook een contract hebben afgesloten, waarbij het eigendom van de grond ook wordt overgedragen aan VORM. En als dat zo is, kan er dus geen sprake zijn van zelfstandige ontwikkeling. En mag de gemeente de grond dus onteigenen.


Peters laat hierover weten: ,,Je hebt recht op zelfrealisering, maar dan moet je het ook zelf doen. Als er een overeenkomst is, waar een prijs voor de grond is afgesproken, dan willen we die overeenkomst nietig verklaren.'' Ze vervolgt: ,,We vinden het onzakelijk en ongeloofwaardig dat VORM 149 woningen gaat ontwikkelen zonder tegenprestatie. En als die afspraken over de grondoverdracht er wel zijn, dan willen we die nietig verklaren. We hebben het vermoeden, dat er meer afspraken zijn, dan wij gezien hebben. We willen dat de Kroon er een uitspraak over doet.''