Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Kandidaten VVD bekend

[KAAG EN BRAASSEM] De VVD-leden hebben de kandidatenlijst vastgesteld. Wethouder Yvonne Peters was al eerder gekozen als lijsttrekker, maar nu is duidelijk dat de huidige fractievoorzitter Alwin Koek ook niet op de tweede plaats staat. Deze eer is voorbehouden aan de, sinds een jaar in de Oevers (Roelofarendsveen) woonachtige, Peter van Dijk.

Van Dijk is ambtenaar bij de gemeente Nieuwkoop en staat dus voor Koek, die volgens de VVD ,,voor de derde plaats heeft gekozen''. De VVD laat verder weten: ,,Peter van Dijk loopt al veel langer mee in de schaduwfractie. Hij heeft onlangs zijn studie succesvol afgerond en is klaargestoomd voor een plek in de raad.'' Vooralsnog is het de bedoeling, dat Van Dijk en Koek het fractievoorzitterschap delen.


Jan van der Geest is als inwonerraadslid al jaren actief voor de VVD, met een tussenpauze in de tijd dat Ton van Velzen nog aan die partij gelieerd was. Nu staat Van der Geest op de vierde plaats. De top 5 wordt afsloten door de 25-jarige Roy Möllers uit Leimuiden, die ook bestuurslid is bij De Kickers. Lijstduwer dit jaar wordt de Leimuidense Wieze van Elderen. Zij verkiest de VVD-kandidatenlijst boven een bestuursfunctie in de dorpsraad Leimuiden. Daar stopte zij afgelopen zomer mee. Monique Verkerk-Vandeveen, voorzitter van de Dorpsraad, liet indertijd weten: ,,Wieze van Elderen heeft naast twee jonge kinderen ook een groeiend bedrijf. Ze kwam steeds meer in de knoei met haar werkzaamheden. Tijdens de zomervakantie besloot ze dat ze per direct uit wilde treden uit het bestuur. Wij hebben dat gerespecteerd.''