Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Kroonringen alleen op aanvraag


[KAAG EN BRAASSEM] – Het is niet mogelijk, om kroonringen voor plastic afval gratis op te halen bij het gemeentehuis. Wel kunnen inwoners een aanvraag indienen bij het gemeentehuis om een kroonring bij een lantaarnpaal in hun buurt te laten aanbrengen.

Zo'n kroonring kan gratis besteld worden via de gemeentelijke website (de link is: https://secure.kaagenbraassem.nl/internet/digitaal-loket_42735/simform/form/step/melding-woon-en-leefomgeving). Als alle gegevens zijn ingevuld, beoordeelt de gemeente het verzoek om een kroonring te plaatsen. Het is ook de gemeente, die 'de juiste locatie' zoekt voor de kroonring.

Niet iedere locatie komt in aanmerking voor zo'n kroonring, laat een gemeentelijk woordvoerder weten. Zo moet er een lantaarnpaal in de buurt te staan. Maar als er hekken of paaltjes in de buurt staan, waar mensen hun plastic afvalzakken gemakkelijk aan vast kunnen knopen, wordt er juist géén kroonring geplaatst. En als er ergens in de buurt al een kroonring hangt, komt er niet nog eentje. De gemeente laat weten: ,,De kroonring wordt niet geplaatst als de opgehangen zakken op enige wijze schade kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld geparkeerde auto's) of de vrije doorgang belemmeren. Als er geen Kroonring geplaatst kan worden, dan krijgt u een terugkoppeling met daarin de reden(en) waarom dit niet mogelijk is.''