Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Landje van Egmond mag bebouwd worden


[WOUBRUGGE] De goedkeuring van de gemeenteraad voor de komst van extra sociale woningen op het Landje van Egmond lijkt niet meer dan een formaliteit. Dat bleek maandag 22 januari tijdens de raadsvergadering. Opnieuw werd kritiek geuit op de manier waarop het inspraakproces gelopen is, maar het plan zelf kreeg brede steun van de politici.

Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) vond het bouwplan met twintig woningen en een nieuwe ontsluitingsweg 'mooi', al vroeg ze zich wel af of die sociale woningen echt nodig waren. Nu de instroom van asielzoekers zo enorm gedaald is. Thijs Brambach (PRO) wierp juist op, dat de nieuw te realiseren woningen juist aan de huidige bewoners van Woubrugge worden toegewezen. Inwonerraadslid Jan van der Geest (VVD) was alleen maar positief: ,,We hebben ons gecommitteerd aan extra sociale woningbouw. Dat houden we vol tot de laatste dag.'' Hij vond dat de bezwaarmakers hun argumenten ,,aan de haren bijslepen, zoals het heien en het geluidsprobleem. Het is een mooi bouwplan, veel water, een behoorlijke afstand tot de aanwonenden.'' Ook CDA, D66 en LKB zijn positief over de komst van de twintig sociale woningen.