Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Mannen domineren CDA-lijst


[KAAG EN BRAASSEM] De kandidatenlijst van het CDA is vastgesteld. De huidige fractievoorzitter Karin van der Kaaden staat bovenaan de lijst. Wel geeft ze aan, dat ze na de verkiezingen ,,een meer terughoudende rol'' gaat aannemen. Ze wil zo de nieuwe raadsleden de ruimte geven ,,om in het raadswerk te groeien.''

De vijf volgende namen op de kandidatenlijst zijn allemaal mannen: Ronald Wesselink, Marcel Doze, Thijs Mooren, Johan Hoogendoorn en Cees de Lange. Bij de eerste vijftien namen staat naast Karin van der Kaaden slechts één vrouw op de lijst: Anja de Rijk (7de plek). Vorig jaar voerde deze partij actie om meer vrouwen actief te laten worden in de politiek. Dat lijkt onvoldoende resultaat te hebben gehad. Het CDA weet ook al, wie ze als wethouder willen hebben: Henk Hoek, die ook nu wethouder is.