Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Omwonenden pleiten voor inspraak

Ter Aar – Al meer dan tien jaar is de gemeente bezig met plannen voor een integraal kindcentrum in Ter Aar. Ook moet daar naast een mooie sporthal komen. Het college hoopt, dat de gemeenteraad later deze maand een bestemmingsplan hiervoor vaststelt. Maar tijdens de bespreking van dit onderwerp spraken zes omwonenden in.

Stuk voor stuk maakten de insprekers duidelijk, dat er nauwelijks met de aanwonenden is gepraat, laat staan dat er naar hen is geluisterd. Ze wilden graag die mogelijkheid alsnog krijgen. De bezwaren van de omwonenden gaan onder meer over de manier waarop de sporthal er uit komt te zien en hoe de verkeersafwikkeling zo veilig mogelijk kan worden. De gemeenteraadsleden moeten nu de keuze maken, of dat overleg met de omwonenden eerst gedaan moet worden. Dat zou een half jaar extra kunnen kosten, maar inspreekster Nauta liet weten, dat de gang naar de Raad van State door de omwonenden zo maar een jaar extra vertraging op kan leveren.


De raadsleden gaan wel nadenken over het reserveren van extra geld, zodat de sporthal een paar meter in de grond gebouwd kan worden. Op die manier wordt het gebouw lager dan 15,5 meter.