Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Vakantieparadijs uitgebreid


[WOUBRUGGE] De locatie Herenweg 208 wordt een waar vakantieparadijs. Tot nu toe stonden daar slechts drie recreatieappartementen, maar dat gaat binnenkort veranderen. Het college van burgemeester en wethouders stemt er mee in, dat dit gebied drastisch wordt uitgebreid.

Zo komen er vijf recreatieappartementen bij en worden er zes recreatie-units extra gebouwd. Twee van die recreatie-units zijn 60 m2 groot en vier zelfs 90 m2. Ook komt er nog een groepsaccommodatie bij. Dat is nog niet alles, want op het terrein wordt daarnaast een theehuis gebouwd. Hier worden 'workshops met high tea en streekeigen producten' gehouden. Dit alles moet de recreatie bevorderen, dus is het college voorstander van deze nieuwbouw op de hoek van de Herenweg en Woudsedijk Zuid.

Wethouder Herman Haarman is enthousiast: ,,Het sluit aan op de bebouwde kom van Rijnsaterwoude en niet midden in het landschap. Je kunt gebruik maken van de voorzieningen in Rijnsaterwoude, voor zover die er zijn. Maar je kunt daar toch naar de kroeg of een patatje scoren.'' De mening van de dorpsraad is niet gevraagd. De wethouder vindt niet, dat de bouw van al die voorzieningen zorgt voor een precedentwerking. ,,Het is deels al recreatief in gebruik. Die recreatieve functie wordt versterkt. De provincie kan zich ook goed vinden in deze plek.''